Peixe Frito (empanado) – Peroá


Pra fazer esse peixe 🐟 empanado perfeito, usei o “peroá,” também conhecido como “porquinho”! Simplesmente fantástico!

Ingredientes:

– 800g de peroá (esse peixe fica perfeito pra fazer desse jeito)
– alho e sal a gosto
– 1 xícara de farinha de trigo
– 1 ovo batido
– 1 xícara de farinha de rosca
– óleo para fritar

Modo de Preparo

Tempere os peixinhos com alho e sal. Deixe tomar gosto por 15 minutos.
Passe os peixinhos na farinha de trigo, ovos batidos e depois na farinha de rosca.
Frite em óleo não muito quente, dos dois lados, até dourar e #pronto!
Sirva com alface e tomate!😋
Peroá ou porquinho. Frito desse jeito não tem erro. Você pode usar peixes maiores ou menores. Usei os menores e 800g deu 4 peixes.
Música: Pearl Jam “Alive”
To make this perfect fish, I used the "peroa," also known as "porquinho"! Simply amazing!
As it takes taste or even as main course, it is very delicious!

Ingredients:
- 800g of peroá (this fish is perfect to do this way)
- garlic and salt to taste
- 1 cup of wheat flour
- 1 beaten egg
- 1 cup of flour
- frying oil

Season the fish with garlic and salt. Let it taste for 15 minutes.
Pass the fish in the wheat flour, beaten eggs and then in the flour.
Fry in oil not too hot, on both sides, until golden and # soon!

Serve with lettuce and tomato!

Peroá or Porquinho. Fryed like this way has no mistake. You can use larger or smaller fish. I used the smaller ones and 800g gave 4 fish.

Music: Pearl Jam "Alive"